Bananen brood met pecan noten en cranberry's

Gepubliceerd op 2 december 2025 om 15:32

Jaaa! vandaag staat bananenbrood op het menu als gezonde snack.

Ik vind persoonlijk bananen heerlijk om te verwerken in recepten.

Zowel in pancakes en cake is dit een heerlijke toevoeging.

Een gezonde zoetmaker en een goede binder!

Ik heb eigenlijk zomaar iets in dit bananenbrood gedaan en het smaakte verrassend goed.

Noten kunnen eigenlijk niet ontbreken in een bananenbrood. Vezelrijk en vullend. Het geeft een lekkere bite en het maakt het brood minder saai.

De cranberry's zijn lekker zoet en een goede combinatie met de andere toevoegingen. 

Met een bananenbrood kan je eigenlijk alle kanten op. Probeer vooral iets uit als je maar een goed basis hebt.

Ik zal het recept hieronder delen en ik ben heel benieuwd wat jij er van vind!

Laat het weten in de comment of op Instagram.

Ingrediënten 

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr boter 
  • Baking soda
  • 2 eieren 
  • 60 ml melk
  • 3 bananen 
  • Cranberry's
  • Pecan noten of een ander soort noten bijv. walnoten.
  • Havermout en suiker optioneel.

Stappenplan 

Smelt de boter en mix even goed door, doe vervolgens de eieren er één voor één in.

Voeg de melk, zelfrijzend bakmeel, en baking soda toe.

Maak de bananen klein, en meng deze door het beslag.

Voeg de pecan noten, cranberry's, en eventueel wat havermout toe.

Doe het beslag in een cakeblik, en bak in 60 minuten gaar, op ongeveer 180 graden.

Serveer met kwark of slagroom. Honing of dadelstroop is ook heerlijk!

Bestel de ingrediënten makkelijk online.

Deel je creatie op Instagram en tag Healthyjunkclub!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.